7 jun 2014

MAIG 2014, UN VIATGE EXCEPCIONAL

     Aquest cop, ferem un relat del viatge em els enllasos del recurregut, els llocs de acampade  i al final, si voleu, podeu veure un recopilatori em algunes de las fotografias fetas.

     Començem:

Dia 10 de Maig

      En arribar el mes de Maig i despres de valorar la situació, decidim sortir junt em el Josep i la Carme, cap el sector de la Bretanya Francesa, que no coneixem tot seguin la Costa Atlantica desde Arcachon pasan per les Regions de Charente MaritimMorbihan, Finisterre, Costa del Granit Rosa, fins a Saint Brieuc ja situat a les Côtes d´Armor.
     Sortim la matinada, direcció Narbona per desde all pendre la Autorroute des Deux Mers que pasa per Carcassone, Toulouse, Agen i arriba a Burdeos.
     Una vegade a Burdeos ens desviem cap a Arcachon per coneixa la famosa Dune de Pyla on justament dalt de Ella acampem al Camping Panorama (700 km. aprox.), on descansem i pasem la primera nit disfrutan de la panorámica que tenim devant nostre.



Dias 11 - 12 de Maig

    Despres de veure sortir el Sol desde la mateixa parcela ens encaminem cap el sector de La Rochelle, exactement a un poble anomenat Aytré on es troba el Camping Les Sables, lloc programat per trobanse em els nostres cusins Josep i Carme que habian sortit un dia despres. 
     Arribem pasat el migdia i tenim de espera fora perque la Recepció del Camping, esta tencade de 12h a 15h. aprofitan per dinar a la entrada mateixa.





     Cuan tenim accès, agafem dues parcelas per un parell de dias i esperem que arribin els cusins, cosa que fan cap a les 17h. prou cansats del viatge.
     Tot i aixo, anem fem un paseig per estirar les cames fins la Platge de Aytré (plena de closcas de ostras) i on podem veure els windsurfistas disfrutan del vent i de les onas.




     El endema el matí, decidim anar a visitar la població de La Rochelle on paseijem tots cinc (contem sempre em la nostre mascota Bam) per el seu bonic casc antig i el vell port.
     Per la tarde i aprofitan que feia un día fantastic, fem cami cap a la Ila de Re atravesan el pont (de peatge per no variar) contruit sobre el Mar que uneix la Illa em el Continent de una llargade de mes de 3 Kms
     Atravesem tota la Illa fins arribar al Far de Las Ballenas construit el any 1854 em 55 mtsd´alçade un dels mes macos de la Regió.






Dias 13-14 i 15 de Maig 

     Un cop haber vist aquest sector, emprenem viatge cap el Golf de Morbihan.  


     En la seva capital Vannes (Gwened) ens aposentem en un magnific Camping Municipal anomenat Le Conleau (em parcelas de 180 mt2. i situat a pocs kms. de la Ciutat voltat de un  maravillos Parc em punts  d´esbarjo on poden disfrutar els seus residents i turistas.


       Desde aquest lloc que prenen com a base, emprenem varias excursions ademes de visitar la recomenable Vannes, capital de la Regió de Morbihan, em les sevas construccions medievals i bonics indrets . 
     Aquesta ciutat be val tot un dia de visita. 

     Un altre de les poblacions que visitem, es la antigua, histórica i ben cuidada Josselin em el seu Castell el costat del Canal Nantes-Brest per on poden circular embarcacions de esbarjo.


     Aprofitan la informació presa per en Josep, es marquem una ruta per tots els indrets mes nomanats i recomanables de visitar de la Regio, i visitem Auray em el seu bonic port de Saint Goustain, Hennebont, Port-Louis, Peninsula de Quibiron, i Carnac em les seus famosos Alignements de Mehirs de la época neolítica. 
     Tota una volta turistíca que ens ocupa tot el dia.


Dias 16 i 17 de Maig


     Sortim de Vannes i anem remontan amunt fins arribar a Quimper per desde allí anar a diferents llocs per visitar.




     A L´Orangerie de Lanniron, un camping situat els jardins del castell del mateix nom, es on fem cap.
     Un lloc on sembla que tot sigui irreal de bonic que es.




     La visita a Quimper es molt agradable visitan el Centre historic i aprofitan per fer compras en el seus establiments i Mercat, on podem comprar deliciosos i frescos "fruits de mer" per fer un bon apat en mitg de la exuberant flora dels Jardins de L´Orangerie.

     La sortide cap a la Pointe du Raz i la Pointe du Van llocs situats el extrem mes Occidental de França es de una gran bellesa per la gran amplitut i bravura del Atlantic que es pot veure desde el mirador situat a la meteixa punta i desde on podem veure el petit Far que cubreijan les ones en cas de mar brava. La "llástima", es que el Mar esta molt tranquil i no podem veure les onades espetagar contre Ellas, deu ser tot un espectacle.




     Un altre poblacio que ens ha agradat molt, es la de Corcarneau, on entrem dintre del seu recinte amurallat replet de comerços i restaurants on ofereigen productes tipics del Pais Bretó.




Dia 18 de Maig

Ens desplacem cap a Plouguernau al Camping de Vougot   

           Camping du Vougot

                                   https://goo.gl/maps/fXEyt


per puguer desde allí fer una escapade a Saint Pol duLeonRoscoff (punt de sortide dels baixells cap a la ciutat englesa de Plymouth), i el asentement celta de Menneham





Dias 19 - 20 i 21 de Maig


     Una vegade visitade la Regió del Finisterre, ens adreçem cap a la Costa Sauvage i la nomenade del Granit Rosa situades a la entrade del Canal de La Managa tot pasan per Morlaix i Lannion.
     El viatge fins el lloc desde on pretenem seguir visitan la resta de la Bretaña es de molt bon fer, ja que aquesta Regio Francesa, no disposa de Autopistas, pero las Autovias son formidables i permeten els despleçaments rapids i baratos. 
     El destí programat es Plumeur-Bodou,a prop deTregastel tot pasan per les afores de la ciutat de Brest.




     En aquest recó ens situem a la Peninsula de Landrellec en el Camping du Port, provist de unes grandiosas parecelas tocan a la mateija Bahia, desde on podem obsevar com cada sis hores, el Mar puja o baixa de nivell de una forma espectacular deixan les barcas embarrencades a la sorra fins que torna a pujar el nivell.




     La situacio del Camping es inmillorable per puguer complir els nostres desitjos de coneixa aquest sector de la Bretaña i axis ho fem.
     Aprofitan la información presa desde casa, ens proposem veure les poblacions de Roscoff (punt de sortide dels baixells cap a la ciutat englesa de Plymouth) i Perros-Guirec.

     Veien la predicció de temps decidim sortir el 2ª dia cap a la bonica i tranquila Illa de Brehat, cosa que fem de bon mati ja que tenim de desplesansa fins a Ploubazlanec per agafar el baixell fins la Illa em la intenció de pasar tot el dia.


     Al cap de 15 minuts aprox. de travesa em el vaixell, (Las Vedettes de Brehat) arrivem a la Illa i la  estade es "de pelicula" per la seva forma de viure (no hi ha vehicles a motor) i el seu encant paisagistic, no es de extranya que la nomenin "La Illa de les Flors"
     Ens arriben tot caminan fins el put mes alt de la Illa, la Ermita de Saint Michelle on parem a fer un pignic per dinar i reposar una mica per agafar forces per la caminata de tornade.


     De tornade i despres de llegir un petit triptic que hi habia en el baixell ens dirigim cap a Plouha, per veure la Platge de Bonaparte i les sevas bonicas Falases de Plouha, refugi de mes de un centenar de aviadors abatuts per els nazis durant la 2ª Guerra Mundial fins a ser rescatats.
     De cami al camping, visitem tambe els restes de la Abbadia de Beauport, lloc de trobade dels peregrins que volen fer el Cami de Santiago .


     El derrer dia de estade per aquestes terras aprofitem, el mati, per fer algunes compres de souvenirs a la bonica i turística Perros-Guirec, i a la tarde preparanse per empendre la tornade cap a casa, que ferem en dues etapas els dias 22 i 23 de Maig  desde Camping du Port a Buedeos i de Burdeos fins a Casa.  !!deunidó la tiradeta !!.

https://goo.gl/maps/8kewj

Total recuregut segons el contakilómetres del cotxe 3.850 Km.

!! deunidó la tiradeta !!

Tal com indico el començamen aqui teniu el recopilatori de fotos.


Gracies per la Vostre paciencia i fins la propera.
     



















No hay comentarios: